Likebalaton.com - Minden ami Balaton

Fodorvin borászat Aszófő

0 / 5
Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás

Bemutatkozás

Családunkban hagyományai vannak a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek. A Fodorvin Családi Pincészetet 1990-ben alapítottuk feleségemmel. Büszkék vagyunk arra, hogy ez egy igazi családi borászat, ahol mindenki borász végzettségű. Én magam 1977-ben végeztem a Kertészeti Egyetemen, mint tartósító mérnök, feleségem pedig Kecskeméten végzett szőlész-borász mérnökként 1980-ban. Nagy örömünkre gyermekeinket is nagyon érdekli ez a szakma, mindketten aktívan részt vesznek a családi gazdaság életében. Dorina lányunk Szőlész-borász BSc-t végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Fiúnk Gábor pedig már középiskolai tanulmányai alatt késztetést érzett, hogy borászattal kapcsolatos ismereteit szélesítse, ezért már ekkor elvégzett egy borász tanfolyamot (szakmunkás vizsgát szerzett). Ő is ilyen irányba szeretne továbbtanulni.

 

Munkánk során a korszerű technológia megvalósítása mellett a hagyományok tiszteletben tartása a célunk. Rendíthetetlen munkával dolgozunk azon, hogy a Fodorvin név egyet jelentsen a kiváló minőséggel. Úgy gondoljuk, hogy mindig lehet tökéletesíteni, ezért nem állunk meg a fejlesztésekkel. A hosszú évek kemény munkája meghozta gyümölcsét. Pincészetünk számos magyarországi és nemzetközi díjjal büszkélkedhet. Nyitottak vagyunk az újdonságokra, minden évben megpróbálunk valami új termékkel megjelenni a piacon.

A pincészetet Szentbékkállán építettük meg, ami a Káli-medence ismert települése, a Balaton-felvidéki borvidék része. Az itt termelt kiváló minőségű borok már az Árpád-házi királyok asztalára is eljutottak. Pincészetünkben előzetes bejelentkezés alapján csoportoknak borkóstolókat is tartunk.

Boraink egész évben megvásárolhatóak a pincében berendezett vinotékánkban, valamint az Aszófő, Hunyadi u. 9. sz alatti (a 71-es főút mellett) üzletünkben.Aszófő a Balaton északi partján, Balatonfüred és Tihany szomszédságában helyezkedik el. A Balatonra néző Vörösmáli lejtőkön és az Öreghegyi domboldalon kiváló minőségű szőlő terem. Az ősi családi pince 1858-ban épült Aszófőn a Vörösmáli műemlék pincesoron.

Kérem kóstolja meg borainkat!
Egészségére!

  • Listázási kategóriák Borászatok, Pincék
  • Minden település Aszófő
  • Hely Aszófő, Hunyadi u. 9
Amennyiben szeretné regisztrálini szolgáltatását,A vagy csak ajánlana egy látnivalót,érdekességet, kattinson ide:
Elrendezés kiválasztása
Fejléc pozíció
Submenu Style