Likebalaton.com - Minden ami Balaton

Piroska Csárda Gyenesdiás

0 / 5
Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás

Közel a Balaton szinte mindenhez, itt Gyenesdiáson, úgyhogy a fürdőruhás emberek, szörfdeszkát cipelő komoly családfők és homokozó játékoktól roskadozó családanyák itt megszokott látványelemnek számítanak, akár csak a legtöbb házon fityegő kis tábla – Zimmer Frei. Valami azonban mégis megállásra késztetett, méghozzá egy kedves zsindelyes kis ház, hívogató, gazdagon faragott székelykapuval, rajta jól olvashatóan: Piroska Csárda.

Nem lehet csak úgy elsétálni mellette, hiszen a kitárt ajtószárnyak, oly barátságosan tessékelik be a vendéget. Az étterem pont olyan, amilyennek elképzeltem, faragott fa bútorok, és sok személyes családi relikvia látszik, a csárdagazda szívét, lelkét beleadta kis vendéglőjébe. Az étlapon igazi székely különlegességek is megjelennek, úgy mint a csorba néven ismert savanykás erdélyi húsgombócleves, de van itt bakonyi bicskás pecsenye és bélszínjava erdei gombával.

Az előételek között olyan gyöngyszemekre akadtam, mint a ponty-ikrakrém, vagy a majonézes padlizsánkrém pirítóssal. Az ínyenceket külön gourmet menü szögezi a kékfestővel takart asztalkákhoz, higgyék el nem alaptalanul. Jó volt itt a Piroskában elidőzni, valahogy egy pillanatra el is felejtettem, hogy egy turistáktól hemzsegő Balaton-parti üdülőhelyen vagyok, és nem a Hargita lábánál egy szépséges székelyföldi kisvendéglőben.

  • Listázási kategóriák Éttermek
  • Minden település Gyenesdiás
  • Hely Gyenesdiás, Faludi utca 1

Új vélemény hozzáadása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Amennyiben szeretné regisztrálini szolgáltatását,A vagy csak ajánlana egy látnivalót,érdekességet, kattinson ide:
Elrendezés kiválasztása
Fejléc pozíció
Submenu Style