Likebalaton.com - Minden ami Balaton

Római pince Héviz

BEMUTATKOZÁS

pince_belsoA Római Pince 2004-ben nyitotta meg kapuit Hévíz legkedveltebb kirándulóhelyén, a sajátos arculatú, falusias jellegű Egregyen, hogy családivállalkozásként egyedi hangulattal, változatos kínálattal és nagy vendégszeretettel nyújtson maradandógasztronómiai élményt vendégeinek.

egregy_latkepEgregyre már az ötvenes években is sok turista látogatott el hévízi üdülése során, ám ekkor még csak a környéken élő családok szőlői és pincéi voltakmegtalálhatóak a Román kori emlékekközött csodálatos panorámával. Apincegazdák szívesen kínálták boraikat a kirándulóknak és beszélgettek velük némi harapnivaló mellett a szőlőtőkék tövében. Az egyre növekvő vendégforgalom következtében a hetvenes években sorra nyíltak a szőlőhegyen kisebb vendéglők, borozók, hogy a betérők hosszabban is elidőzhessenek e gyönyörű vidéken finom bor és ízletes ételek mellett.

Az épületet és kerthelyiségét úgy alakítottuk ki az évek folyamán, hogy jól illeszkedjen a környező római kori emlékek forma- és hangulatvilágához, ugyanakkor a magyar hagyományokat, borkultúrát is bemutassa, mindezt családias, igényes, vendégmarasztaló környezetben.

A hozzánk érkező vendégeket nagy vendégszeretettel, bőséges étel- és italkínálattal várjuk. Ódon hangulatú boltíves pincénkben a tradicionális magyar (pl. zalai) ételek mellett a nemzetközi konyha remekei is megtalálhatóak, borlapunk pedig a legismertebb magyar borvidékek és pincészetek kiváló minőségű borait kínálja. Főidényben hétvégén élőzenével is kedveskedünk vendégeinknek.

terasz_romai_pinceKisebb társaságok részére – 15 fő résztvevő esetén – szervezett borkóstoló programokat is tartunk sommelier vezetésével, hogybemutathassuk hazánk borkultúráját, leghíresebb pincészeteit és azok borait.Vállaljuk továbbá vállalatirendezvények, illetve családi és barátiösszejövetelek – mint például születés- vagy névnap, eljegyzés, netán osztálytalálkozó, nyugdíjas búcsúztató – szervezését, lebonyolítását is 60 főig.

Egyedi hangulatú pincénkben mintegy 60 fő, míg nyáron a csodálatos panorámájú kerthelyiségünkben további 100 fő élvezheti az ízletes ételek és könnyű, gyümölcsös borok harmóniáját.

  • Listázási kategóriák Borászatok, Pincék, Éttermek
  • Minden település Héviz
  • Hely 8380 Hévíz, Dombföldi u. 2023/1

Új vélemény hozzáadása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Amennyiben szeretné regisztrálini szolgáltatását,A vagy csak ajánlana egy látnivalót,érdekességet, kattinson ide:
Elrendezés kiválasztása
Fejléc pozíció
Submenu Style